6 mai 2012

IRIS


Irisul (stanjenelul) este o floare ce infloreste la sfarsitul lunii mai, inceputul lunii iunie.
Ca simbolistica, in mitologia greaca, Iris este zeita soarelui. In mitologia crestina, irisul a fost si simbol al Fecioarei Maria.

Noi avem Formatia Iris care si canta  "Foare de iris":



5 mai 2012

Păpădii

     Cand eram mica alergam dupa puful de papadie dus de vant; daca prindeam un puf, il scuipam de trei ori, il bagam in san si-mi puneam o dorinta care urma sa mi se indeplineasca...doar cu ajutorul pufului de papadie...Un ritual aproape magic...Oare mi s-o fi indeplinit vreo dorinta pe care mi-am pus-o in gand astfel?
         
      O alta varianta de invocare a norocului cu ajutorul papadiei era sa rupi o papadie cu sfera de puf intacta, sa-ti pui in gand o dorinta si apoi sa sufli cat puteai de tare astfel incat sa indepartezi toti fulgii pentru ca dorinta sa ti se indeplineasca. :) Si din optimism, daca mai ramaneau ceva pufi, spuneam ca dorinta se va indeplinipeste una, doua, trei...zile, saptamani, luni, ani...

     Nu mai alerg de mult dupa puful de papadie dar bulgarasii ce se formeaza dupa disparitia petalelor galbene inca ma mai fascineaza.

1 mai 2012

LUNCA - aprilie 2012

Localitatea Lunca este așezată în partea de sud-est a județului Tulcea, pe malul lacului Golovița, în depresiunea Jurilovca din podișul Babadagului. In apropiere este Complexul Turistic Lunca, poarta de intrare in Delta Dunarii, incluzand si sistemul lagunar Razim-Sinoe, ce cuprinde lacurile Razim, Golovita, Zmeica si Sinoe. Este un loc de mare interes pentru pasionatii de undita deoarece aici se poate pescui, pentru pescuitul in bazine se percepe o taxa de 62 lei. Complexul are hotel si restaurant, putand fi la fel de placut si de iubitorii de liniste, natura si soare, nu doar de pescari.

Miercurea Ciuc

Miercurea Ciuc este resedinta de judet a Harghitei.
Este foarte placuta o plimbare prin partea veche a orasului, pe strada cea mai veche, Petofi Sandor.

Homorod -aprilie 2012

Pentru ca tot am ajuns in Harghita Bai, am dat o "fuga" si la Băile Homorod . Homorodul este situata in partea centrala a Romaniei, in sud-estul podisului Transilvaniei in asa numita "Depresiunea Homoroadelor".
Băile Homorod este o localitate balneară în cadrul orașului Vlăhița, județul Harghita, Transilvania, România;
se află la 18 km de Odorheiu Secuiesc, la 34 km de Miercurea-Ciuc și la 6 km de Vlăhița. Este așezată pe valea râului Homorodul Mare și a pârâului Băilor, la o altitudine de 740-760 m. Băile de aici sunt de apă minerală; izvoarele de apă minerală sunt: Lobogo, Maria, Csorga, Homoradi, Ilona, Fenyves. Caracteristica comună a apelor acestor izvoare care sunt utilizate atât în scopuri curative, cât și ca apă de băut, este conținutul bogat în minerale (Li, Mn, Br. J). (informatii de aici).