Pentru că tot am vorbit acum câteva posturi despre premiile Oscar din acest an, pentru că apoi am postat despre filmul “Lebăda neagră”, câştigătorul premiului Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol principal(Natalie Portman), a venit vremea să vorbesc măcar puţin şi despre filmul vedetă, “The King's Speech” (în regia lui Tom Hooper), cel care a avut 8 nominalizări şi 4 premii Oscar: cel mai bun film, cel mai bun actor în rol principal, cel mai bun scenariu original, cel mai bun regizor; 6 nominalizări la Globul de Aur şi Globul de Aur pentru cel mai bun actor (dramă) - Colin Firth.
“The King's Speech” este o dramă istorică bazată pe o întâmplare reală din viaţa regelui George al VI-lea al Marii Britanii(Colin Firth), tatăl actualei regine a Marii Britanii, Regina Elizabeta. După moartea regelui George al V-lea, la tronul Marii Britanii urmează Eduard al VIII-lea(Guy Pearce), cel care abdică din cauza dorinţei sale de a se căsători cu femeia pe care o iubea, o femeie divorţată, de o condiţie morală îndoielnică, nedorită la curte. După abdicare, cel care urmează la tron este Bertie, fratele mai mic, Ducele de York, cel care are o gravă problemă de vorbire, este bâlbâit, acest defect agravându-se mai ales în cazul exprimării în public.
În ciuda faptului că nu-şi doreşte să ajungă rege, este încoronat şi este nevoit să-şi înfrunte problema de vorbire deoarece un rege trebuie să se adreseze supuşilor, mai ales într-o societate în care mass-media devine un important factor social. Ajutat de Lionel Logue(Geoffrey Rush), un terapeut care aplică metode neconvenţionale, regele reuşeşte să-şi cizeleze discursul, câştigă încrederea celorlalţi şi-şi câştigă încrederea în sine, cu atât mai mult cu cât Marea Britanie, o importantă forţă europeană, este în pragul declanşării războiului cu Germania condusă de Hitler, reprezentând intrarea în cel de-al doilea Război Mondial.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu