15 iun. 2010

...la mall


In zilele noastre, oamenii din orașe s-au deprins a-și petrece timpul în locuri aglomerate și foarte aglomerate. Astfel, se merge la mall, iar acolo unde nu este un mall se merge la supermarket, la hypermarket...la shopping.


Ce este un mall? dupa um spune dictionarul, este un "complex mare cuprinzând magazine, restaurante, servicii utilitare etc., închis circulației autovehiculelor, complex de diferite magazine."



Se pare că a luat naștere o adevărată modă: aceea de a merge la mall. Chiar și eu, de', provincială, din Galați, pentru a vedea un film 3D am mers la ...mall. Acolo nu ai nici cea mai mică senzație că ar fi criză. Toata lumea face shopping!! Are nevoie, n-are nevoie, cumpără. Tot acolo găsești ceea ce pentru mulți s-ar putea numi "muzeul de haine". Adică: tot felul de firme de 'fitze' ce nu sunt accesibile tuturor ca preț, însă nu te oprește nimeni să privești, să "vizitezi".
Culmea snobismului, ceea ce mi s-a părut strigător la cer: există posibilitatea de a face rate la...haine, la încălțăminte de firmă.

Cei de la Cassa Loco împreună cu George Hora au o piesă care ironizează tocmai această nouă modă: mersul la mall.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu