7 mar. 2012

Pilda zilei

Predestinarea

      O persoană refuza să meargă la Biserică, invocând tot timpul că dacă Dumnezeu a prevăzut să fie fericit, va fi fericit indiferent dacă va merge, ori nu va merge la Biserică.
      Într-o duminică, un vecin văzând că e la lucru pe câmp şi cunoscând motivul pentru care acesta nu merge la Biserică i-a spus:
      - Dacă Dumnezeu a prevăzut că aici se va face porumb, de ce mai semeni, pentru că indiferent dacă semeni, ori nu semeni, se va face porumb şi toată munca ta e deci degeaba?

(de la Ştefan, Cluj- Mulţumesc!)

Un comentariu:

  1. Pilda nu e chiar ... o pilda ! Reformuland-o , ma ingrozesc : omul va fi nefericit daca, bazandu-se in predestinarea de a fi fericit, se duce la biserica si ignora sa semene porumbul ... Daca tot(i) suntem fii lui D-zeu atunci de ce trebuie ca intre el si noi sa existe spatii (locasuri de cult ) administrate de intermediari (preoti)? Atata timp cat in "spatiile" alea se incaseaza bani de catre "intermediari" fara chitantier atunci toata afacerea este o bisnita la masuta, bisnita biciuita la propriu de un om care s-a numit ISUS. Un om pe care de vreo 2000 de ani tot incercam sa-l uitam...

    RăspundețiȘtergere