16 iul. 2012

Ploaie cu gheaţă - Galaţi, 16 iulie 2012

        Pe la 16.45 a început o ploaie cu grindină de ziceai că aruncă cineva cu pietre. Ploaia nu a durat mai mult de 15 minute dar a fost suficient cât să provoace probleme sistemului de canalizare al oraşului. Pe străzi s-au format râulete ce se întâlneau la intersecţii. 

Atmosfera era destul de încărcată deşi plouase şi peste noapte. Acum, afară este foarte bine, e o temperatură plăcută, însă e mare zăpuşeală în casă...ca după ploaie.

2 comentarii:

  1. Este imposibil de descris prin cuvinte ce a fost in oras timp de aprox 15 minute.... Ma pregateam sa plec la o intalnire pentru pregatirea emisiunii de vineri cand... cerul dadea semne de suparare.. se intuneca cu fiecare secunda , de dincolo de blocul vecin se simtea un aer foarte rece si tunetele anuntau iminenta ploaie care nu s-a lasat deloc asteptata .
    Insa.. dupa primii stropi a inceput grindina ..
    Toti am mai vazut grindina dar ce a urmat.. a depasit orice imaginatie !!!
    Vantul parca rupsese zagazurile cerului si potopul s-a dezlantuit ..
    Minute in sir nu s-a mai putut vedea absolut nimic pe fereastra decat... ALB.. o revarsare de alb ..
    Grindina a fost inlocuita de bucati mari de gheata ,un amestec de apa si gheata plus vantul ce tot crestea in intensitate au dezradacinat copaci,i-au rupt,i-au trantit cu violenta peste masini.. puhoiul de apa si gheata a pus stapanire pe tot ..
    Izolatia termica a blocurilor a fost ciuruita efectiv de mitraliera naturala facan reale si mari pagube..
    Nu stiu ce o fi prin oras dar.. pur si simplu imi este groaza sa aflu !!!
    Dupa putin timp de acalmie ,in care oamenii ingrijorati au iesit pe strazi sa vada ce n-au mai vazut .. sa evalueze pagubele atat proprii cat si cele comune ploaia a reinceput, de asta data cuminte si pasnica.. parca cu intentia de a spala grozavia ...
    Doamne iarta-ne ca pacatosi mai suntem si taareee mai uitam cat de mici si efemeri suntem !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. http://radiosufletel.blogspot.ro/2012/07/furtuna-devastatoare-la-galati.html

    RăspundețiȘtergere