5 ian. 2013

ARGO

     "Argo " este un film inspirat din realitate, in regia lui Ben Affleck.
     Filmul prezinta o actiune comuna a CIA si a diplomatiei canadiene pentru a elibera sase diplomati americani din Iranul ce se revoltase impotriva conducatorului sau si impotriva influentelor americane asupra statului lor.
     In noiembrie 1979, revolutionarii iranieni atacă ambasada americană din Teheran si iau 52 de americani ostatici. Sase americani scapa și se ascund în casa ambasadorului canadian, Ken Taylor.
      CIA trebuie sa intervina pentru a-i scoate din tara pe cei sase diplomati, astfel incat se apeleaza la agentul Tony Mendez. Acesta din urma este jucat de Ben Affleck, cel care semneaza si productia filmului.
      Misiunea gandita in scopul scoaterii celor sase diplomati americani este pe cat de ciudata, pe atat de imposibila, pentru unii. Tony Mendez isi propune sa ii scoata din Iran sub forma unei echipe de productie a unui film SF, intitulat Argo. Sunt implicati : Guvernul SUA, CIA, personalitati de la HOLLYWOOD, diplomati canadieni.
       In ultimul moment, cei de la CIA se razgandesc si retrag operatiunea, intentionand sa trimita o echipa de salvare, astfel incat, daca ar fi esuat actiunea, sa nu para ridicoli. Agentul CIA Tony Mendez risca pe propria piele, viata, si reuseste sa-i scoata pe cei sase din Iran.
      Este un film captivant si cu atat mai interesant, cu cat este inspirat din realitate. Este si emotionant, spectatorul stand cu sufletul la gura pana in ultimul moment, fara sa se plictiseasca, desi nu sunt urmariri, focuri nenumarate de arma si eroi superinzestrati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu