11 aug. 2010

Funny People

Dupa titlu, recomandare si actorul din rolul principal,“Funny People “ atrage atentia ca fiind o comedie buna. Este un film despre ceea ce vedem noi, spectatorii, ca fiind “funny people” este un film centrat in jurul destinului personajului George Simmons, un comedian de succes jucat de Adam Sandler. E ca si cum am trage cu ochiul in spatele cortinei si am vedea cum sunt de fapt cei ce ne amuza, cei care se straduiesc sa ne faca sa radem, cei care au ca meserie provocarea rasului celorlalti.
La un moment dat apar, in avalansa, o gramada de vedete, in special actori de comedie, jucandu-si propriile roluri: Rod Man, James Taylor, Andy Dick,Charles Fleischer, Budd Friedman, Monty Hoffman, Carol Leifer, Paul Reiser, Mark Schiff, George Wallace, Norm MacDonald, Dave Attell, Sarah Silverman, Eminem, Ray Romano.George Simmons afla ca are o boala a sangelui care i-ar determina, in scurt timp, moartea. Urmeaza un tratament experimental in speranta, destul de mica, de a scapa de boala, de a scapa cu viata, pana la urma.
Omul, cu tot succesul, cu toti admiratorii, cu toata averea, masinile sale realizeaza ca nu are de fapt pe nimeni langa el atunci cand ii este greu. Angajeaza un tanar comedian, admirator al sau, pe post de asistent personal, autor de texte, cel ce devine cel mai apropiat prieten al sau.
Spre surprinderea tuturor, boala este invinsa iar George revine la viata pe care o ducea inainte, pastrandu-si si singurul prieten, pe Ira.
Probabil ca rolul jucat de Sandler seamana destul de mult cu viata sa, mai ales ca sunt folosite si imagini din perioada tinetretii sale, cu emisiunile de la MTV. Este mai mult o drama decat o comedie,  comicul rezulta mai mult din replicile gandite pentru stand-up comedy. Un film ce dureaza mai bine de doua ore: vreo ora personajul stie ca va muri, vreo ora stie ca i-a trecut boala.
Film dragutel, usurel, nu l-as mai vedea inca o data.

Un comentariu:

  1. Hei, dacă te 'legi' de Sandler, uite un film pe care sunt sigur că l-ai revedea: 'Okuribito' (Departures). Ţi-am zis discret şi pe bloagă, îţi zic şi aici: review vreaaauuuuuuuu. Io nu-s în stare :)))

    RăspundețiȘtergere