24 oct. 2010

Iesirea din criza se face doar pe spinarea unora...

Pe 9amNews , la 20 octombrie 2010 am citit urmatorul articol:
"Protejatii lui Funeriu primesc stimulente de sute de milioane"

     " Dupa ce profesorii sunt platiti cu salarii de mizerie, aflam ca "protejatii" ministrului Funeriu din Educatie, responsabili cu "calitatea invatamantului" primesc stimulente de sute de milioane de lei.
     Dupa scandalul stimulentelor de la Ministerul Finantelor, un alt scandal este pe cale sa izbucneasca, de aceasta data la Ministerul Educatiei. Aici insa nu este vorba de faptul ca ministerul nu acorda stimulentele cuvenite angajatilor sai, ci dimpo¬triva, de faptul ca doar unii dintre angajati primesc, pe langa salarii de cateva zeci de milioane si prime consistente, unele depasind 150 de mi¬lioane de lei lunar.
     Este cazul salariatilor de la Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar (ARACIP), aflata in subordinea Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, care, atat in anul 2009, cat si in anul 2010, au incasat aproape in fiecare luna astfel de prime.
     De exemplu, potrivit documentelor intrate in posesia redactiei Jurnalul National, in luna aprilie 2010, Dogaru Mariana, sef departament, pe langa salariul de 2.429 de lei, plus sporul de vechime de 211 lei, a incasat o prima de 13.524 lei (135,24 milioane de lei vechi), ajungand la un venit brut lunar de 16.785 lei, din care venit net, deci in mana, 11.773 lei - mai mult decat salariile a zece profesori la un loc.
Fuior Catalin Bogdan, consilier juridic II, a incasat in aceeasi luna o prima ceva mai "mica", de "doar" 8.454 lei. Aceeasi prima, de 8.454 lei, a incasat si colega lui, Hofman Tania Daniela, expert I.
     In schimb, seful ARACIP, Iosifescu Constantin Serban, care si semneaza statele de plata, in calitate de presedinte al institutiei, pe langa salariul de 3.773 de lei, plus sporul de vechime de 270 de lei, s-a autopremiat pe luna aprilie 2010 cu suma de 15.216 lei, ajungand la un venit brut de 19.259 de lei, din care, in mana, 13.509 lei, adica, peste 135 de milioane de lei vechi.
     Asadar, aproape in fiecare luna din 2010, anul in care atat presedintele Basescu, cat si premierul Emil Boc anunta "cu regret" ca nu sunt bani pentru plata bugetarilor, in special a profesorilor, salariatii de la aceasta agentie aflata in "parohia" Ministerului Educatiei au primit prime grase, de ordinul zecilor si sutelor de milioane de lei. "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu