26 nov. 2010

17 Again

“17 Again”(2009) pare a fi un film pentru adolescenţi, cu eroi jucaţi de ultima generaţie de actori de pe Disney Channel.
Întoarcerea la 17 ani a eroului este un pretext pentru o comedie romantică. Este vorba nu de o întoarcere în timp a trupului într-o altă perioada ci de faptul ca un matur de în jur de 37 de ani se trezeşte brusc în trupul său de la 17 ani.
În adolescenţă, Mike O’Donell (Zac Efron) fusese vedeta liceului său, liderul echipei de baschet, iubitul celei mai frumoase fete din şcoală. Exact la începutul meciului care-i putea schimba viaţa prin selectarea sa pentru o bursă la facultate află că iubita sa era însărcinat şi decide să renunţe la traseul hotărât. După căsătorie însă, începe sa-i reproşeze soţiei sale faptul că viaţa sa putea fi alta dacă nu s-ar fi căsătorit în acel moment, dacă ar fi făcut o altă alegere. La 37 de ani, Mike(Matthew Perry) se vede nevoit să locuiască la prietenul său din copilărie, Ned, pentru că soţia sa, sătulă de reproşurile repetate ani la rând, a intentat procesul de divorţ.
Văzîndu-se în trupul de la 17 ani şi cu mintea de la 37(dorinţa multor oameni), Mike are de ales dacă îşi salvează cariera sportivă sau căsnicia. După o serie de evenimente în care-şi ajută fiul şi fiica, acum colegi de liceu, conştientizează că nu doreşte să-si schimbe destinul, că nu ar fi făcut o altă alegere deoarece avea ceea ce-şi dorea: o soţie care-l iubea şi doi copii la o vîrstă critică, adolescenţa, care aveau nevoie de ajutorul său.
Film uşor de digerat, chiar nu necesită efort intelectual, deci ar fi bun pentru relaxare. Nu este o comedie extraordinară; am râs, e adevărat, de vreo câteva ori. Îmi pare rău că Matthew Perry nu a avut un rol mai important, de fapt, un rol de durată. Clar e că între Matthew Perry şi Zac Efron l-aş prefera, oricând, pe primul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu