13 apr. 2010

CUM SA CAUTI INFORMATII SI SA POSTEZI PE CRAIGSLIST

Desi relativ nou pentru Romania, Craigslist capteaza din ce in ce mai multa atentie si capata din ce in ce mai multi adepti si pe la noi, pe meleagurile mioritice obisnuite cu site-uri de chilipiruri sau de anunturi, autohtone. De ce ar fi mai buna o postare pe Craigslist? Deoarece de aici poti primi mai multi vizitatori pentru un anunt, vizitatori din intreaga lume, astfel incat posibilitatea de raspuns la un anunt este foarte mare.
Singura problema pentru noi, romanii utilizatori de Craigslist, este aceea ca sectiunea pentru Romania este inca prea larga, din cauza ca este destul de nou pentru noi. De aceea poate ca ar trebui sa existe sectiuni si pentru orase, macar cele mai importante (spre exemplu: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov, Constanta, Galati, Iasi) sau macar pe zone ale tarii, astfel incat sa se poata face trimitere mai exacta si spre comunitatile de la noi, spre anunturile locale, spre ceea ce poti gasi sau vrei sa oferi pe respectiva piata, in functie de ceea ce te intereseaza.
Si cum pe Craigslist aproape toate anunturile sunt gratuite, nu te costa nimic sa-ti creezi un cont, sa-ti postezi anunturile. Crearea unui cont este de asemenea gratuita iar navigarea este forte usor de realizat: alegi din partea dreapta continentul, tara, orasul si apoi categoria care te intereseaza sau invers categoria si apoi tara sau orasul.
Daca vrei sa-ti postezi anuntul(spre exemplu vrei sa vinzi ceva, vrei sa cunosti pe cineva) dai click pe „account”, in partea stanga a paginii, si te loghezi folosindu-te de adresa de email si de parola. Daca nu ai un cont, iti creezi unul alegand optiunea „sign up for an account” din stanga jos, folosindu-te apoi de adresa de mail si apoi „create account”. Astfel, te loghezi pe Craigslist homepage si poti alege, folosindu-te de casuta de cautare din stanga, exact detaliile care te intereseaza in mod special; sau poti alege din optiunile de cautare prestabilite care te trimit spre: vanzari, evenimente, gospodarie, joburi, servicii, etc.
Odata ce ai un cont poti posta anuntul studiind in prealabil „piata” Craigslist, determinand astfel ce produs merge cel mai bine si unde, astfel incat sa stii ce si unde sa publici. Poti posta foarte bine si o imagine a unui produs, in care poti insera si o adresa html . Este bine sa studiezi si pentru ca trebuie sa postezi in cea mai potrivita categorie deoarece Craigslist, din cand in cand, controleaza si hotaraste ceea ce este spam, impropriu pentru publicul tinta. Deasemena Craigslist poate respinge un anunt daca postezi liste , anunturi multiple identice sau asemanatoare intre ele. Deci Craigslist nu-ti da voie sa postezi concomitent sau la interval scurt, mai mult de un anunt pe aceeasi tema, acestea fiind considerate spam.
Oricum, raspunsuri la intrebari frecvente,ajutor, se pot gasi cu destul de multa usurinta daca intri pe Craigslist.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu