24 apr. 2010

Ce-și doresc bărbații?

Postasem cu puțin timp în urmă o glumă referitoare la puținele pretenții pe care le-ar avea un bărbat de la o femeie. Amuzant bancul, e adevărat. Totuși, realitatea cred că este alta și am să și încerc să detaliez de ce afirm acest lucru.
Este destul de dificil și să fii pe placul bărbaților, să îndeplinești toate condițiile conștientizate sau nu de aceștia. Poate că este chiar mai ușor pentru o femeie să accepte defectele unui bărbat decât acceptă un bărbat defectele unei femei.
Să detaliez:
1.Pornind de la aspectul fizic pot face mai multe observații. Mulți bărbați susțin că nu contează aspectul fizic. Că o vor iubi pe Ea cu aceeași intensitate și când va avea 100 de kg. Acuză imaginea "slăbănoagelor" din reviste și spun că nu ar alege "o scândură", cu toate acestea, strâmbă din nas când văd femeia grasă, nu mai au aceeași chemare naturală spre formele devenite ceva mai rubensiene, fac glume nesărate pe seama "balenelor eșuate". Dacă sunt prinși uitându-se cu coada ochiului spre o alta, spun cu "dezgust":"la cine mă uitam? la aia? nu vezi ce uscată/grasă e..." Unii chiar își fac un principiu de viață spunând că nu vor avea niciodată o iubită cu fundul mai lat decât al lor.
Deci, femeia nu trebuie să fie nici grasă dar nici slabă. Numai bună. Ei se uită cu ochi critic pentru că burtica lor nu contează, că doar sunt bărbați.

2. Cât de aranjată să fie femeia? Iarăși, depinde. Nu trebuie să fie nici prea atentă cu ea, să stea prea mult în oglindă că doar mai are și alte treburi de făcut prin casă. Dacă stă în capot și face treburi prin casă, eventual miroase a ciorbă (că na', el trebuie să și mănânce), el își pierde din interesul pentru ea, nu mai e la fel de atrăgătoare. Dacă e prea aranjată poate stârni gelozia, dacă nu este aranjată, el devine, treptat inert la farmecele ei. Unii nu accepta ca femeia sa fie machiata, alții nu vor să aibă operații estetice, vor să fie naturală. Alții vor ca femeia să se machieze, alții trimit femeile să-și facă operații estetice.

3. Să fie inteligentă și independentă sau să fie prostuță și subordonată? Unii bărbați vor să fie numai în ipostaza de conducători, să hotărască ei, să aibă inițiativă. Dacă femeia are inițiativă este un afront adus masculinității. Chiar și cei care consideră că femeia este "egalul" lor, se simt prost, mai puțin virili în fața unor femei cu prea multă inițiativă, masculinizate. Dacă e prea "naivă" este desconsiderată, criticată, disprețuită. Deci femeia trebuie să observe care sunt standardele de inteligență și independență între care trebuie să se încadreze în funcție de preferințele bărbatului.

4.Să fie afectuoasă, iubitoare, dragăstoasă? Poate, dar femeia trebuie să aibă grijă să nu cumva să-l sufoce cu prea multă atenție și iubire, că doar are și el nevoie de independență. Este rece? împarte afecțiunea cu porția? vezi ca nu cumva el să caute afecțiune în alte părți pentru că nu se simte iubit și apreciat. Nu e bine nici așa nici așa. Oricum el va interpreta după cum crede și simte el, nu știu dacă este așa de important pentru el ceea simte ea.

5.Femeia este obosită, are migrene, fără chef de sex? Pentru un bărbat este un aspect foarte grav: nu mai are destulă putere de convingere, nu mai trezește dorința în femeie, orgoliul său are de suferit, instinctul său ii spune că nu mai este la fel de bărbat. Trebuie să-și demonstreze că mai poate cuceri, că e viril, că are succes. De multe ori, insatisfacția sexuală se poate trăda și în depresii sau în scăderea stimei fată de sine, în insucces pe plan profesional. Cine trebuie să fie atentă, deci?Femeia. Dar femeia poate să cadă în cealaltă extremă, să fie considerată ușoară, agresivă. Bărbatului nu-i place să ia femeia inițiativa, să i se spună ce și cum să facă pentru că ar fi considerat nepriceput. Femeia are chef de prea mult sex? trece prea mult timp pană la orgasm sau nu vine deloc? Bărbatul începe să se îndoiască de propria virilitate.

6. Să fie femeia o gospodină? Dacă se ocupă cu mult talent doar de casă, de familie, e mandră de ceea ce gătește, de ordinea pe care o face în casă, de șosetele pe care le spală, începe să se identifice treptat cu imaginea mamei și interesul bărbatului față de ea ca femeie, începe să scadă. Dacă nu face mai nimic prin casă este, iarăși, rău pentru că bărbatul simte nevoia să fie cocoloșit, să aibă cineva grijă de el, să-i facă o supă.

7. Femeia să nu vorbească prea mult pentru că bărbatul se simte obosit, stresat.
8.Să nu râdă prea mult dar să râdă la glumele lui.
9.Să nu fie certăreață dar să aibă personalitate, să-și spună punctul de vedere dar să nu fie mai puternic decât al lui(el are mereu dreptate).
10. Femeia trebuie să fie atentă la ce spune, cum spune, la ce face și cum face , la machiaj, la serviciu, la casă...Bărbatul este atent la toate aceste detalii chiar dacă nu pare ca ar face-o. El are grijă să fie...bărbat.

De aceea spuneam că gluma aceea nu reflectă tocmai realitatea. Poate că tocmai, femeile sunt mai puțin pretențioase decât bărbații și că ei ar avea mai multe criterii de evaluare atunci când privesc o femeie.

2 comentarii:

  1. GENEZĂ

    Femeia ce mi-ai dat-o-i ca o sfântă,
    De arşiţa deşertului nu e înfrântă,
    De ger şi viscol nu îngheaţă
    Şi, ca o mamă, mi-a dat viaţă

    Şi, ca o mamă adevărată,
    Ea m-a născut încă odată!

    (Psalmii suferinţei mântuitoare, Ed. Limes 2008, pag. 20-21)

    Un bărbat...care mai citeşte poezii...
    într-o primăvară când, în jur, totu-i vers şi poezie!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte frumoasa imaginea femeii-iubita-sotie ca avand rol determinant in viata unui barbat. As putea trage concluzia ca Ea e cea care il initiaza in viata matura.

    RăspundețiȘtergere