22 oct. 2009

Perle ale elevilor

Am sa incerc sa redau intocmai doua rezumate absolut geniale. Elevii aveau de realizat rezumatul operei lui Creanga, "Povestea porcului".
Rezumatul genial no.1
"In Povestea Porcului este vorba despre doi mosnegi care nu aveau nici un copil, dar isi doreau acest lucru foarte mult.Intr-o zi baba i-a zis mosneagului sa se duca in padure si orice fiinta care ii iese in cale sa o ia acasa. Mosneagul ii ascultase sfatul babei si sa dus in padure, unde a vazut o scroafa cu mai multi purcei.
Scroafa si purcelusi cand l-au vazut au rupt-o de fuga, si in urma a ramas cel mai mic si cel mai murdar purcelus. Il prinde il ia acasa si il duce babutei, care sa bucurat foarte mult, l-a spalat si a avut grija de el.
A doua zi mosneagul sa dus la targ si cand a venit de la targ ia dat de stire babei ca imparatul vrea sa-si faca un pod din aur.
Podul din aur i la facut mosneagul, iar in timp ce facea podul imparatul ia spus daca are un fecior pentru ca vrea sa isi marite fata. Mosneagul a ajuns acasa ia spus babei iar purcelusul a auzit ce vorbea el.
Purcelusul noaptea se transforma in print si se ducea la printesa. S-au logodit si au trait fericiti pana la adanci batraneti."
Rezumatul genial no.2
"In aceasta poveste este vorba de o baba si un mos, mosul avea o 100 de ani si baba nouazeci.
Baba ii spuse mosului intr-o zi ca nu are cine sa le spuna tata si mama, isi doreau un fiu. Baba il gonise pe mos de-acasa si ii spusese sa nu vina fara vre-un copil acasa.
Mosul se dusese prin padure si vazuse o porc cu purcelusi sai, porcu il vazuse si a luato la fuga. Se duce mosul in locul in care fusese porcul si da de un purcelus.
Se duce mosul acasa, si il intreaba baba, ai gasit ceva, mosul il scoate din geanta si il arata. Baba surprinsa cand la vazut ia pus numele purcelusul ratacit.
Se facuse noapte baba si cu mosul se culcasera.
Porcusorul se dusese la printesa.
Porcusorul sa insurat cu printesa si au trait pana la adanci batraneti."

6 comentarii:

  1. si cei de gardinita se descurca muulllttt mai bine:))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Si vezi ca totusi imi apare Megjegyzésed a jóváhagyása után jelenik meg. in loc de comentariul tau asteapta aprobarea :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Textele reproduse de mine sunt autentice, fara exagerari, adaugari, interventii din partea mea.
    Alexander, poate ca scrie in maghiara din cauza ca ai intrat cu adresa de Ungaria...nu stiu, nu ma pricep :), presupun.

    RăspundețiȘtergere