6 ian. 2010

Perle ale elevilor

Cât de convingători pot fi unii elevii atunci când au de elaborat un text argumentativ? Spre exemplu, aveau de scris un text în care să-și argumenteze opinia cu privire la iubire pornind de la afirmația: “Iubirea e din alta lume și se ivește din senin, fără ca să știi de ce, se dă pe față, fără ca să știi cum, și te duce fără ca să știi unde.”( Ioan Slavici ,Mara)
După cum s-au exprimat și după ce argumente și dovezi au folosit ei, nu ar fi convins mai pe nimeni. Am selectat fragmentele cele mai “relevante”:).

1.”…În primul rând fără iubire nu ar fi nimica nici familie, nici armonie și fără iubire și armonie nu ar mai fi existat nimica.
În al doilea rând dacă nu ar fi iubirea nu ar mai fi posibilă înmulțirea oamenilor.
În concluzie îmi susțin ideea pe care am spus-o mai în sus.”

2.”Părerea mea este ca iubirea este un sentiment unic, nimic nu se mai compară cu acest sentiment și cred că toți am trebui să cunoaștem acest sentiment.”

3.”Iubirea poate fi tristă sau veselă, fără iubire nu sunt sentimente. Dacă nu iubește înseamnă că nu trăiește. Iubirea e cel mai sentiment în viața omului.”

4.”Dar când nu te mai iubește persoana dragă ție atunci îți dai și viața pentru ea ca deoarece nu mai ai ochii pentru alte persoane poate fi și frumusețea întruchipata greu poți să te desparți de prima iubire. Da așa este cum zice poetul.”

5.”Niciodată nu te aștepți ca iubirea să apară ea ii ca un virus, te-ai duce și pe luna pentru ea.”

6.”Prin iubire îți poți exprima sentimente de dragoste între doua sau mai multe cupluri.
În primul rând iubirea este un sentiment de dragoste care prezinta și tine strâns legătura dintre acele persoane aflate în pragul iubirii nesfârșite.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu