23 feb. 2010

Mâncarea, otrava noastră cea de toate zilele

Cred că alimentația este o problemă pentru noi toți. Eu nu am o plăcere specială din a mânca ci, așa cum spune și zicătoarea, "mănânc să trăiesc, nu trăiesc ca să mănânc".
Cu toate acestea, am ajuns la concluzia că în ziua de azi, chiar dacă ai impresia că mănânci ca să trăiești, de fapt, de cele mai multe ori mănânci ca să...te ajuți să mori mai repede...
De ce spun asta ? deoarece nu cred că mai există alimente complet sănătoase în mediul în care trăim. Totul, inclusiv aerul și apa, este otrăvit!
Ar putea să spună cineva că există gospodării, la țară, în care țăranii își cultivă singuri legumele, fructele, își cresc singuri păsările și animalele. Nu cred nici în această idee de alimentație "eco". Atât timp cât pământul, apa și aerul sunt pline de substanțe toxice,unde mai este naturalul? Și apoi, toate substanțele folosite drept îngrășăminte, substanțe "hrănitoare", substanțele împotriva viermilor, omizilor...și așa mai departe, numai naturale nu sunt.
De aceea spun că în ziua de azi noi mâncăm nu ca să trăim ci ca să murim.
Toți, oricât de sănătos am avea pretenția că ne alimentăm, băgăm în noi tot felul de otrăvuri frumos colorate, frumos ambalate, apetisante, cu arome care mai de care mai îmbietoare...Dar... nu e păcat să te sinucizi? Pentru că noi asta facem, doar că moarte vine mai încet...în iluzia unei vieți îndestulate.
Am primit acest filmulet care m-a pus iar pe gânduri, de la o colegă, Cristina. Măcar o persoana dacă l-ar mai vedea și tot ar fi bine...

3 comentarii:

  1. 2 lucruri interesante, dincolo de mesajul evident al filmuletului:
    1. nu e nevoie de sinucidere, cand credem ca totul s-a sfarsit, pentru ca oricum vom muri mult mai devreme decat am crede sau ar fi normal
    2. avem ceea ce meritam; copiii nostri sunt un exemplu

    RăspundețiȘtergere
  2. Tocmai asta am vrut să spun: că murim mai devreme tocmai pentru că ne sinucidem blând cu ceea ce mâncăm. Sinuciderea nu este intenționată, nici nu e conștientizată...dar asta facem. Toți știm/bănuim cu ce prostii ne alimentăm. Problema e ca nu prea avem alternative...
    Iar ceea ce se petrece cu lumea de astăzi, inclusiv bolile grave din ce în ce mai des întâlnite chiar și la copii, este rezultatul distrugerii și otrăvirii a ceea ce era natural și sănătos pe această lume. De către cine? De noi! Nu noi , individualizând , de noi, oamenii...Ne meritam soarta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Atunci e bine de postat pentru cei mult prea deprimati, cu tendinte sinucigase, cred ca i-ar ajuta sa depaseasca momentele nefaste. Si da, cu totul de acord:avem ceea ce meritam. Totusi s-a ajuns aici pentru ca suntem prea multi, prea neglijenti si nedrepti, prea egoisti si lacomi. Adica nu putem trai impreuna, nu putem intelege ca lumea asta nu ne apartine doar noua. in fine, pe scurt: culegem ceea ce semanam!

    RăspundețiȘtergere