10 feb. 2010

''Professional cook "

De ceva timp, e o promoție în "Real", se dau, cu puncte, vreo șase tipuri de tigăi "professional cookware", la reducere. Da și? nu că aș fi fost foarte impresionată de acest aspect, mai ales că nu-s, chiar deloc, un "proffesional cook".( Da'-mi iese un ceaiiii...cu toată modestia :) )
Cine m-a corupt în goana după cratițe? Carmen, cumnățica mea, soția olandezului zburător :), adică frate-meu, cel care m-a învățat cum se spune "frumos" în olandeză( nu spun cum pentru că o sa creadă lumea că înjur). Mă gândesc eu ce mă gândesc, întreb ce-i cu cele tigăi. Pe mine mă interesa grillul care la reducere era 80 ron, iar fără reducere ar fi costat 150ron. Când ii povestesc unei prietene despre asta ma întreabă dacă respectiva cratiță face să apară și mâncarea în ea când o așezi pe aragaz. La prețul ăsta, ar fi suficient să scoți cratița, aprinzi aragazul și gata masa.
După cum spuneam, mergem la Real acum vreo doua săptămâni ca să luăm tigăile, eu una , Carmen, două( să fie mai professional decât mine). Ce să vezi, nu erau pe rafturi deloc, de parcă toți cei din zona Galați - Brăila s-ar fi transformat instant în "proffesional cooks", vorba firmei de-a făcut oalele. Secretul era următorul: din cauza cererii prea mari(am spus, a dat gătitul profesionist peste toți) trebuia să faci programare ca să-ți aducă mult doritul obiect. Ne facem programare, de fapt, Carmen face programare. Dacă era după mine, nu cred că aș mai fi insistat. Ca să se asigure că o sa fie totul ok, ia și numărul de telefon al respectivei(poate nu era suficient de stresată și avea nevoie de puțin ajutor).
Într-o bună seară, având confirmarea că au sosit tigăile, ne pornim la drum dar, surpriză, la telefon se comunica faptul că lipsea una din cele trei oale solicitate, așa că ne oprim undeva în drum ca să ne innecam amarul :)... cum eram noi împiedicate să ne atingem idealul??
În cele din urmă, în alta seară, și cu Maria după noi, pe post de entertainer, "după lupte seculare" reușim să valorificăm oferta cu puncte la oalele"thomas.rosental group"(cum sună, parcă mi-am luat rachetă).
Mi-am luat grillul. Ieri l-am și folosit de-am făcut niște peste. Mi s-a părut a fi bun. Trebuie să-l încerc și la carne de pui...
Așa că am "professional cookware", sunt "professional cook" ...măcar puțin.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu