27 mar. 2010

Olanda, Scheveningen,Haga



A plecat Carmen in concediu in Papendrecht – Olanda, la Relu, “olandezul zburator”.
Pentru ca-mi povesteste in vorbe si-n imagini ce-i pe acolo, pun vreo doua imagini trimise de ea dintr-o statiune la marea Marea Nordului, statiunea Scheveningen.



Se pare ca acolo, organizarea la mare e asemanatoare cu a noastra dar la o scara mult mai mare si mai luxoasa. Era plin de lume, dupa cum se si vede din imagini.

Carmen zice ca la Marea Nordului “mi-am bagat bocancii in marea lor de mooisti de olandezi“(dupa cum zice clasicul in viata , Relu; avand in vedere ca in limba olandeza “mooi=frumos”).


"E foarte frumoasa tara lor. E cu mult, mult mai frumoasa decat a noastra, nu exista termen de comparatie in nimic. E o cu totul o alta lume. Curatenia , civilizatia, zambetul pe fata lor la orice colt , dorinta lor de a te ajuta, indruma e la cel mai inalt nivel. Oamenii sunt foarte frumos imbracati iar copiii sunt foarte frumosi fizic dar si foarte frumos imbracati."zice Carmen.

2 comentarii:

  1. Da, pare o tara super faina. A noastra e frumoasa, in sens de ”natural”, adica o frumusete neprelucrata de om, ci primita, dar pe care o pierdem rapid si din ce in ce mai mult prin murdaria celor care o locuiesc. A lor are o frumusete facuta prin truda,inteligenta si conlucrare. In fine, bravo celor care reusesc sa demonstreze, prin locul in care stau, ca omul este o fiinta superioara:gandeste, lucreaza, schimba si creeaza spre binele sau, al celorlalti ce vor veni peste secole

    RăspundețiȘtergere
  2. http://vorbindinliniste.blogspot.com/29 martie 2010 la 09:59

    Romania ar fi o tara foarte frumoasa...daca ar fi nelocuita, nu? cam asa ceva. Sau o frumosete naturala si primitiva, de vazut pentru cei care vor sa aiba impresia ca au calatorit in timp :)
    din Olanda cred ca am sa mai pun si cateva impresii mai putin pozitive...in curand.

    RăspundețiȘtergere