31 mar. 2010

Tot Amsterdam...

Daca se considera ca s-a vazut cam tot ce se poate vedea in Olanda, din punct de vedere cultural, mergi si la Muzeul Madame Tussaud; dupa cum am vazut in postul anterior. Apoi, obligatorie este si o vizita la House of Bols, pentru o experienta interactiva de neuitat in regatul cocktailurilor. Tot la capitolul distractii intra shoppingul si inchiriatul bicicletelor (nicaieri in lume nu vei vedea atat de multe biciclete ca aici). O data cu bicicleta vei primi si o harta a orasului din punctul de vedere al unui biciclist, pentru a putea sa incepi vizitarea astfel a canalelor olandeze. Daca ti-a mai ramas timp la dispozitie din excursia ta pe taramurile olandeze, poti vizita Olanda in Miniatura in Haga ( Madurodam) sau morile de vant din Kinderdijk, casele cubice din Rotterdam sau, pentru adevaratii microbisti, o vizita la Amsterdam Arena, pentru a afla totul despre lumea clubului de fotbal Ajax, este probabil primordiala. Principalele distractii pe timp de seara sunt vizitarea celebrului Red District, cartierul felinarelor rosii, sau o cina la bordul unuia dintre multele vaporase care ofera plimbari de neuitat pe canalele orasului. Trebuie degustate nenumaratele sortimente de branza olandeza, faimoasa in intreaga lume.


Faimosul (sau infamul) Cartier Rosu (Red Light District consta in mai multe canale si strazi alaturate la sud de Gara Centrala si la est de Damrak. Aceste canale sunt cunoscute ca “De Wallen” (zidurile in olandeza), deoarece pe timpuri faceau parte din zidurile de aparare a orasului. In ciuda reputatiei, prostitutia este limitata pe anumite strazi, in special strazile si aleile laturalnice si, desi exista multe magazine si baruri pentru adulti, sunt si multe camere de supraveghere si politia patruleaza in numar mare strazile.


Cartierul Rosu este o zona din centrul Amsterdamului unde vezi, la tot pasul, la partierul cladirilor, vitrine cu femei(dar nu numai femei). Aceste vitrine sunt de fapt ferestrele foarte mari ale unor camarutze in care sunt oferite serviciile lor. O draperie se trage si, pentru o anumita perioada de timp, doamna este ocupata. Stand acolo, izolate, in ferestrele lor rosii, aceste persoane incearca sa te atraga doar prin gesturi. Faptul ca nu le auzi vorbind, da cartierului o nota de spectacol mimic, mistic, in care zeci de actori isi incep prestatiile la lasarea serii, fiecare pe propria lui scena, in propriul lui univers.
De la muzeul sexului, desi am multe imagini mai mult sau mai putin deocheate, am sa le aleg pe cele mai putin scandaloase...







Si daca un tort cu un penis de cicolata si unul cu doi sani(ca sa nu le spun tate) nu reprezinta imagini scandaloase...sa-si imagineze cineva cam ce ar fi in celelalte imagini ce reprezinta exponate din muzeul sexului din Amsterdam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu