18 iul. 2010

Maria

Mariei îi place să meargă la bibliotecă, e foarte incantată de multitudinea de cărți, de atmosferă...Are și permisul ei, nu îi mai ia mami cărți, își ia singură.

  Și pentru că e așa de studioasă :), am dus-o la Universitatea Dunărea de Jos pentru că e sesiunea de înscrieri pentru facultăți, licență, masterat. 
Dar nu am putut-o înscrie din cauza...înălțimii și din cauză că are o problemă cu scrisul, vorba ei. :))
S-a recules puțin în parcul Eminescu, intenția ei evidentă fiind de a se bălăci puțin în apă...că doar e piscină, nu?
 Apoi s-a rugat la Dumnezeu să o ajute în alta sesiune de înscriere la Facultate...când o avea înălțimea potrivită și când se va descurca și cu scrisul...

4 comentarii:

  1. CĂRŢI PENTRU COPII?

    “Filosofia nu este nici o tortură a minţii, nici o activitate naturală şi spontană. Putem s-o practicăm la diferite niveluri, după puterile noastre, aşa cum facem muzică, sport sau matematici, ca amatori sau ca specialişti verificaţi. Această deschidere a spiritului este ceea ce constituie forţa inepuizabilă a filosofiei. Ea îmi pare indispensabilă, fiindcă m-am convins ca trăim aşa cum gândim. Trăim meschin, daca gândim meschin. Trăim liber, daca gândim liber. Gândirea nu este niciodată fără consecinţe pentru existenţa noastră, personală sau colectivă”. (Roger-Pol Droit - fragment din Introducerea sa la cartea FILOSOFIA PE ÎNŢELESUL COPIILOR, Ed. Cartier)

    Aristotel
    al Mariei, fan fidel!

    RăspundețiȘtergere
  2. SENZAŢIONALĂ PUNEREA ÎN PRACTICĂ (conştientă sau nu, oricum nu contează) a celei mai înalte învăţături teologice cuprinse în Imnul dragostei Sfântului Apostol Pavel:
    "Şi de aş avea darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt."
    (I Corinteni 13, 2)

    Primele 3 fotografii suţin textul "darul proorociei şi tainele toate le-aş cunoaşte şi orice ştiinţă, şi de aş avea atâta credinţă încât să mut şi munţii"; a patra fotografie susţine modul de a dobândi dragostea; împrietenirea cu Cel ce este IUBIRE, Iisus Hristos, singurul mod prin care aş putea fi altceva decât "nimic"!

    Profu de religie

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu stiu daca aveti dreptate, nu pot si nici nu vreau să verific. Însa stiu, fără echivoc, faptul ca o mamica foarte iubitoare si o fetita extraordinara se simt minunat impreuna. Timpul le apartine, iar celorlalti le insufla încredere în puterea si curătenia iubirii. Momentele erau ale lor si nu numai. Iubirea nu este egoistă.
    Sa nu va rataciti niciodata!
    Oricare...Carmen

    RăspundețiȘtergere
  4. Aristotel- Maria habar nu are ca are un fan...si fidel :))
    Profu de religie- Nu m-am gandit nicio clipa la punerea in practica a vreunei invataturi teologice, atunci cand merg cu Maria undeva. Este vorba doar de ceea ce facem impreuna...atat.

    Oricare...Carmen, multumesc pentru vorbele frumoase!
    Am banuit ca tu esti Oricare dar nu eram sigura. Acum stiu :)
    Nu-i asa ca la Universitate, tinandu-te din treburile tale, Maria ti-a aratat cartile ei cu dinozauri, cu Hansel si Gretel?

    RăspundețiȘtergere