20 sept. 2009

Nostradamus, 21 decembrie 2012

Aseara, tarziu, m-am apucat sa ma "binedispun" urmarind un documentar: "Nostradamus si sfarsitul lumii". Inca de la inceput se mentioneaza ca acest posibil sfarsit ar fi pe data de 21 decembrie 2012.
Am mai citit prin adolescenta despre Nostradamus dar sincera sa fiu nu am crezut niciodata in previziunile lui. Cred ca sunt doar elemente care au fost interpretate ca fiind in conformitate cu previziunile, avand in vedere ca abia dupa ce s-au petrecut s-a mentionat ca asa ar fi spus si Nostradamus. Din tot ce se petrece in lumea aceasta, era imposibil ca unele evenimente, chiar foarte importante, sa nu semene cu ceea ce era notat in textul lui. Cu tot scepticismul meu, insa, in film sunt multe informatii interesante.
Nostradamus (Michel de Nostredame), medic si farmacist ce a trait in sudul Frantei in secolul XVI, a scris cartea "Les Propheties". Se pare ca el a incifrat in versuri predictiile sale pentru a nu fi acuzat de erezie. Prezicerea sfarsitului lumii putea fi considerata o blasfemie si-i putea cauza moartea. Astfel a realizat acest "avertisment metaforic" pentru omenire.
Ce-am mai aflat eu din acest film? Ca pe 21 decembrie 2012 ar avea loc o aliniere galactica ce ar marca incheierea unui ciclu si intrarea in altul. Trecem din Era pestilor in cea a varsatorului. Aceasta aliniere a mai fost "vazuta" si de mayasi, cei mai buni astronomi, al caror calendar se incheie brusc la data de 21 decembrie 2012.
Si Francmasonii, cei care detineau o intelepciune secreta in carti ascunse, se pare ca ar fi incifrat mistere(profetii?) pe fatadele de piatra ale catedralelor gotice pe care le-au construit. Leul, vulturul, taurul si chipul uman nu ar mai reprezenta evanghelistii ci semnele zodiacale: leu, taur, vultur(scorpion)si varsator , cele patru semne fixe ale zodiacului. Astfel se anunta punctul de plecare intr-o noua era, intr-un nou ciclu al vietii pe pamant. Anul Cosmic ar include 25.920 de ani, dupa care ar incepe o noua numaratoare.
Pamantul se roteste in jurul axei sale ca un titirez, trasand, in rotatie, un cerc cu axa sa. Acest cerc ar reprezenta acest ciclu, Anul Cosmic. Noi ne-am apropia de incheierea lui. Astfel este anuntata o Apocalipsa iminenta. Vor fi trei eclipse in 2012 si o eclipsa totala a soarelui care se va afla in centrul galaxiei. Ce s-ar putea intampla? schimbari radicale de clima, soarele ar atinge apogeul devenind exploziv, schimbarea polilor magnetici, caderea comunicatiilor electronice, incalzire globala, foamete, chiar canibalism, disparitia de animale si plante(specii intregi)...extinctia? moartea timpului, a vietii pe pamant?
Exista si o raza de speranta: poate ca la sfarsitul acestei lumi, totul va fi nou. Poate umanitatea va supravietui dar altfel decat pana acum. Intr-unul dintre desenele lui Nostradamus din "The Lost Book" apare roata timpului (laitmotiv in desenele sale) dar fara spite - sa semnifice sfarsitul timpului? Si tot aici, cartea istoriei este cu foile albe, nescrise - sa semnifice sfarsitul definitiv al omenirii, imposibilitatea de a mai scrie istorie din acest punct? Sau faptul ca oamenii o pot lua de la capat, de la zero, sa inceapa o noua istorie, o noua numaratoare?
Nu stiu si nu cred ca este cineva in masura sa dea un raspuns clar la aceste intrebari. Adevarul este ca ceva se intampla si cu pamantul, si cu oamenii. Pamantul, parca, este din ce in ce mai capricios, se manifesta din ce in ce mai distructiv pentru locuitorii lui. Poate trece si el printr-o transformare iar noi suntem nevoiti sa suportam efectele transformarii sale. Pana la urma, in acest univers, totul se transforma, totul trece dintr-o forma intr-alta. Poate si noi ne vom schimba... acum suntem departe de ceea ce ar trebui sa fim ca oameni.

30 de comentarii:

  1. Lucrurile acestea s-au clarificat în urmă cu două mii de ani:
    Evanghelia lui Marcu spune în cap. 13:

    30. Adevărat grăiesc vouă că nu va trece neamul acesta până ce nu vor fi toate acestea.
    31. Cerul şi pământul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.
    32. Iar despre ziua aceea şi despre ceasul acela nimeni nu ştie, nici îngerii din cer, nici Fiul, ci numai Tatăl.
    33. Luaţi aminte, privegheaţi şi vă rugaţi, că nu ştiţi când va fi acea vreme.

    Un om liniştit

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ehe tata poi acu sunt progrese de necrezut pt unii evident, ba se stye prea bine ghici de ce pe luna se fac domuri si nu numai,batranetea a fost invinsa ,,,,a,de ce nu o au toti?asta e prea simplu ia gandeste ,,,si asa nu avem loc .....la ora actuala totul e posibil ,,numai sa ai acces si in unele locuri nici cu bani nu ai accces
      cu stima

      Ștergere
  2. Nu am reusit niciodata sa citesc "Biblia" in intregime. Am incercat dar nu am reusit. Fragmente, evident ca am citit. Acum m-am dus la "Evanghelia lui Marcu", de curiozitate, sa vad intregul context dat mai devreme de "Un om linistit"...din Cluj, cred :)
    24.Ci in acele zile, dupa necazul acela, soarele se va intuneca si luna nu-si va mai da lumina ei.
    25.Si stelele vor cadea din cer si puterile care sunt in ceruri se vor clatina.
    26.Atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori, cu putere multa si cu slava.
    27.Si atunci El va trimite pe ingeri si va aduna pe alesii Sai din cele patru vanturi, de la marginea pamantului pana la marginea cerului.
    Da, seamana foarte mult cu ceea ce Nostradamus a prezis. Chiar s-a spus ca de fapt Nostradamus nu a facut decat sa citeasca Biblia intr-un anumit cod secret descoperit de el, iar apoi a pus mesajul in metafore mai mult sau mai putin evidente.
    Problema mea e urmatoarea(poate naiva, poate nepotrivita): de ce Fiul Omului vine "pe nori, cu putere multa si cu slava" ? Si apoi, ce reprezinta "alesii Sai"?
    Daca se pleaca de la premisa ca doar unii sunt "alesi", degeaba s-ar cai toata lumea. Cei ce vor fi "adunati" vor fi doar cei alesi...predestinati alegerii?

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu am la mine cartea lui Nicolae Steinhardt DĂRUIND VEI DOBANDI, care m-a lamurit şi pe mine în privinţa problemei predestinării, dar am găsit un comentariu pe net şi m-am grăbit să ţi-l trimit (ca să nu aştepţi până mâine):
    ""Părintele Ilie Cleopa consideră predestinarea drept o erezie. Biserica noastră aşază ca temei al mîntuirii harul, credinţa şi faptele bune. Totuşi sunt nu puţine versete în Noul şi Vechiul Testament din care se poate înţelege la prima vedere că soarta sufletelor noastre este dinainte stabilită. Versete care l-au tulburat şi preocupat pe Nicolae Steinhardt, încât predica la Duminica a 30-a după Rusalii (inclusă în carte) este în legătură cu problema predestinării. Textele care, după proprie mărturisire, l-au înfiorat le parcurgem în Epistola către romani a Sf. Apostol Pavel din capitolul 9, versetele 18 si 20-23, unde citim: „18. Deci, dar, Dumnezeu pe cine voieşte îl miluieşte, iar pe cine voieşte îl împietreşte. 20. Dar, omule, tu cine eşti care răspunzi împotriva lui Dumnezeu? Oare făptura va zice Celui Care a făcut-o: De ce m-ai făcut aşa? 21. Sau nu are olarul putere peste lutul lui, ca din aceeaşi frământătură să facă un vas de cinste, iar altul de necinste? 22. Şi ce este dacă Dumnezeu, voind să-Şi arate mânia şi să facă cunoscută puterea Sa, a suferit cu multă răbdare vasele mâniei Sale, gătite spre pieire. 23. Şi ca să arate bogăţia slavei Sale către vase ale milei, pe care mai dinainte le-a gătit spre mărire?”.
    Postura Domnului de olar nemilos şi arbitrar nu doar îl tulbură şi înspăimîntă dar, mai grav, îl scandalizează. Nu puţini sunt dintre cei care susţin teoria predestinării de la Fericitul Augustin până la Luther, Calvin, Pascal, Jansenius, Karl Barth… Fapt ce-l face pe monah să-şi spună: maica noastră Biserica, în milostivirea ei, încearcă să nu-şi sperie copiii mitizând şi îndulcind adevărul? Nu le vorbeşte pe faţă pentru a nu le răpi nădejdea, pentru a nu le zdruncina încrederea şi pustii sufletele? Încât nu exclude posibilitatea unei fraus pia. Cartea care îl eliberează de aceste temeri şi apăsate îndoieli (pe el si, prin el, pe noi) este Le choix de Dieux (1987) (L-am ales pe Dumnezeu) a cardinalului Jean-Marie Lustiger, arhiepiscopul Parisului. El îi oferă adevărata, dreapta şi liniştitoarea soluţie. Cardinalul scrie: „Dumnezeul creştinilor vrea mântuirea tuturor oamenilor, nu numai a aleşilor Săi”.
    Cu toţii avem şansa mântuirii, dar nu toţi sunt şi aleşii Domnului. Cu unii dintre noi El are un gând pe care cei aleşi i-L împlinesc, restul, ca să folosim cuvintele monahului, nu-i însă marfă sortită şi predată la domiciliul diavolului, ci e ansam­blu de suflete care în viaţa lor pămîntească îşi vor agonisi învierea ori moartea.
    Cu toţii avem o soartă, dar puţini, doar aleşii au şi destin; rămânând, totuşi, deschisă tuturor poarta către mîntuire.""

    Cu dragoste
    Un om liniştit

    PS: 1) Ma uimeşti încă o dată cu perspicacitatea ta ["Un om linistit"...din Cluj, cred :)]
    2)Îţi recomand din tot sufletul cartea lui N.S.-Dăruind vei dobândi (poate o are Ciprian) care pe mine m-a scos dintr-o beznă de nedescris în care trăiam...Pentru un intelectual, cartea face parte din bibliografia obligatorie a maturităţii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu mi se pare corect! Adica "Cu unii dintre noi El are un gând pe care cei aleşi i-L împlinesc, restul(...) îşi vor agonisi învierea ori moartea."
    Asta ar insemna ca nu suntem toti egali in fata Lui Dumnezeu... din chiar momentul nasterii noastre. Pai, nu suntem toti urmasii lui Adam si ai Evei? nu avem toti aceeasi conditie? Chiar daca exagerez (si ma amuza ideea aceasta), asta-i discriminare in toata regula :))

    RăspundețiȘtergere
  5. O recomandare suplimentară la acest subiect:
    Călăuză în credinţa ortodoxă-Editura Episcopiei Romanului 2003 - Ilie Cleopa - Capitolul 15 -DESPRE CONDIŢIILE MÂNTUIRII SUBIECTIVE
    Cu dragoste,
    Un om liniştit

    PS- Gândeşte-te: câte lucruri nu i se par corecte Mariei şi, totuşi, (tu, mama ei, ştii sigur) sunt corecte.

    RăspundețiȘtergere
  6. Analogia parinte-copil, in situatia aceasta, nu mi se pare cea mai potrivita, din punctul meu de vedere. De ce? Pentru ca Dumnezeu, Parintele, va fi in ipostaza de a alege dintre fiii Sai. Alege cine sa traiasca , sa mearga mai departe cu el si cine sa ramana, sa dispara. Niciun parinte nu cred ca este capabil sa aleaga intre copiii sai. Pentru el toti sunt la fel, au acelasi loc in inima lui , indiferent cat de destept, cat de cuminte, cat de frumos sau dimpotriva, limitat, obraznic, urat ar fi copilul.
    Este doar parerea mea spontana, fara s-o fi citit nicaieri.
    Cum ar fi ca intr-o familie cu mai multi copii sa se afle ca intr-o situatie de criza doar unii dintre copii ar fi salvati/preferati - cei alesi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu Dumnezeu alege. Fiul risipitor alege (atunci când se întoarce la tatăl)pentru că "mort era şi a înviat, pierdut era şi s-a aflat."

    Cu dragoste,
    Un om liniştit

    RăspundețiȘtergere
  8. dragut cuvantul "toti au acelasi loc in inima Lui". poate ca doamne doamne are inima de mama.

    un coleg

    RăspundețiȘtergere
  9. IPOTEZA-----
    1.Analogia parinte-copil, in situatia aceasta, nu mi se pare cea mai potrivita, din punctul meu de vedere. (INCORECT - doar spunem "Tatal nostru")
    2.De ce? Pentru ca Dumnezeu, Parintele, va fi in ipostaza de a alege dintre fiii Sai. Alege cine sa traiasca , sa mearga mai departe cu el si cine sa ramana, sa dispara. Niciun parinte nu cred ca este capabil sa aleaga intre copiii sai.(INCORECT-copilul alege daca se drogheaza, daca fura, daca ucide etc., nu parintele lui)
    3.Pentru el toti sunt la fel, au acelasi loc in inima lui , indiferent cat de destept, cat de cuminte, cat de frumos sau dimpotriva, limitat, obraznic, urat ar fi copilul.(CORECT)
    4. Cum ar fi ca intr-o familie cu mai multi copii sa se afle ca intr-o situatie de criza doar unii dintre copii ar fi salvati/preferati - cei alesi.(INCORECT- nu poti salva pe cineva impotriva dorintei lui de a fi salvat: fiecare are libertatea sa piara sau sa strige dupa ajutor.)

    CONCLUZIA-----
    INCORECT+INCORECT+CORECT+INCORECT= INCORECT = sofism

    Profu de mate

    RăspundețiȘtergere
  10. Fumos jocul acesta :))
    Dar din moment ce esti de acord ca
    3.Pentru el toti sunt la fel, au acelasi loc in inima lui , indiferent cat de destept, cat de cuminte, cat de frumos sau dimpotriva, limitat, obraznic, urat ar fi copilul.(CORECT)
    iar el este Tatal/Parintele, cum ar putea alege?
    Eu cred in continuare ca acei "alesii Sai " sunt alesi de catre El, nu se aleg singuri. Dintre cei ramasi se vor alege ceilalti, deci oamenii ar fi impartiti in doua categorii: "cei alesi" si cei care se pot alege.

    Iar pentru "colegul meu" : din moment ce ne-a creat(El singur), in mod sigur Dumnezeu include si principiul masculin si pe cel feminin. Asa ca El este si inima de mama si de Tata. Am evitat sa spun ca are inima pentru ca nu ma refer la organul anatomic ci la simtaminte, la puterea iubirii, localizate de noi (poate din cauza cresterii pulsului atunci cand iubim) in inima.

    RăspundețiȘtergere
  11. Spui:
    Eu cred in continuare ca acei "alesii Sai " sunt alesi de catre El, nu se aleg singuri.(CORECT-dar nuanta este foarte importanta aici: asa cum sotul isi alege sotia sau invers, fiecare devenind "alesul", fara ca in inima lui sa se erodeze catusi de putin iubirea de parinti, de frati, de viitorii copii... Cu alesul, ai insa un proiect... de viata! ... proiect pe care ceilalti il pot trada, respinge...dar nu pentru ca tu nu i-ai fi iubit).

    Hai, ca nu-i asa complicat!
    Scuze...asa le spun elevilor mei dragi (adica tuturor)... CU O PARTE DIN EI MERG LA OLIMPIADE.

    Profu de mate

    RăspundețiȘtergere
  12. Exemplul acesta cu alegerea reciproca a sotilor pentru ca ar avea ei un plan, iar nu-i bun. Cel putin pentru mine. De multe ori nimeresc in "institutia" aceasta a casniciei(nu pot sa nu fiu putin ironica), oameni care nu au multe lucruri in comun, care nu impartasesc aceleasi valori , care nu se inteleg aproape pe niciun plan...si multe altele...
    Poate sunt eu sub influenta recentului meu divort si privesc astfel lucrurile. De fapt, eu cred ca sotul/sotia ales/aleasa e doar cea mai potrivita alegere la un moment dat din posibilitatile limitate de alegere. Rareori se intampla sa fie, cu adevarat, Alegerea.
    Iar problema aceasta cu "alesii " o inteleg dar asta nu inseamna ca si sunt de acord cu ea. Poate nu sunt suficient de religioasa...cine stie ? :)Poate ca eu sunt unul din multii care trebuie sa-si dovedeasca meritul de a merge mai departe. Nu pot accepta niste date pur si simplu, nu pot sa nu ma intreb si da, am momentele mele de indoiala.
    Totusi, "Cred, Doamne! Ajuta necredintei mele!"

    RăspundețiȘtergere
  13. Imi cer iertare daca am spus ceva nepotrivit!

    Profu de mate

    RăspundețiȘtergere
  14. :)) nu e vorba de "ceva nepotrivit", nu! E vorba de incapatanarea mea(trasatura negativa) in a cauta raspunsuri si in a nu accepta unele adevaruri care pentru altii par evidente, aproape axiome.
    Stiu ca in privinta credintei , a trairilor, a sentimentelor nu trebuie cautate prea multe explicatii pentru ca se alege praful de tot misterul...

    RăspundețiȘtergere
  15. Pe mine m-a ajutat mult si in mod paradoxal matematica sa accept cu inima ceea ce nu puteam accepta cu ratiunea.
    Sunt multe afirmaţii matematice care sunt confirmate de evidenţa empirică, dar care nu sunt încă demonstrate.Una din ele este celebra conjectură a lui Goldbach (Euler): Orice întreg mai mare decât 3 poate fi scris ca sumă de 2 numere prime.

    De exemplu, 4=2+2, 6=3+3, 8=5+3, 10=5+5=3+7, 12=5+7, 14=7+7=3+11, 16=13+3=11+5, ... , 100=97+3 etc.

    Nimeni nu a reuşit să demonstreze Conjectura până în prezent.

    Mai multe informaţii legate de Conjectura lui Goldbach se pot gasi in romanul "Unchiul Petros si Conjectura lui Goldbach" scris de Apostolos Doxiadis, tradus in 26 de limbi in prezent, inclusiv in lb. romana.

    Profu de mate

    RăspundețiȘtergere
  16. interesant ...si dati-mi va rog voie sa spun cate ceva poate ca va va fi de ajutor pe viitor...

    RăspundețiȘtergere
  17. sfirsitul nu-l stie nimeni nu mai Dumnezeu-Tatal stie clipa aceasta doar sint semne in cer si pe pamint care arata apropierea sfirsitului dar e inceputul de sfirsit respectatii cele 10 porunci Dumnezeisti si lumea se va prelungi....noroc cu calugarii pusnicii si din manastirii ca altfel se termina demult sa ne rugam totii neicetat

    RăspundețiȘtergere
  18. si totusi ................inca mai sunt semenii ai nostrii [oameni]niste schelete...din cauza foametei................ma ingrozesc la vederea acelor copii schelet la sinul mamei lor deja in descompunere ...........cu numai aburul sufletului ramas in ele .......si restul oamenilor se lafaie in bulimie si se chinuie sa faca zisa cura de slabire avind kg exagerate ....de ce nu renunta la farfuria lor sa o ofere acelora care sunt schelete umblatoare?! de ce nu facem nimic si tot asteptam profetii si mintuirea sufletului .......dar oare binele care sa-l facem semenului nostru e uitat ...

    RăspundețiȘtergere
  19. bai fratior nu mai credeti in prosti

    RăspundețiȘtergere
  20. pamint se vede ca nu stie sa scrie se scrie pamant cum scrii rominia sau romania ce om patetic prost inclult

    RăspundețiȘtergere
  21. Cred ca va fi o mare schimbare de mentalitate a omenirii, un nou inceput de la un timp zero, o alta fata a oamenilor care vor trebui sa realizeze pana atunci ca am mostenit o planeta frumoasa, plina de viata si care trebuie lasata la fel, ca o mostenire celor ce vor venii dupa noi.

    RăspundețiȘtergere
  22. bai..eu nu cred toate vorbele astea ...ale lui nostradamus...daca el spune ce spune ca se va intampla cu pamantul...cred ca acest fenomen nu s-ar putea intampla aja brusc...totusi mai st 2 ani pana la data mentionata de el,ar trebui sa fie totusi un semn...clima nu s-ar incalzi asa brusc...si de ce toate viziunile lui au fost publicate dupa intamplarea evenimentelor???daca poate cnva sa ma lamureasca:D marius20cm

    RăspundețiȘtergere
  23. ei bine ce a prezis nostradamus sa dovedit a fi adevarat pana akum asa ca dece sa nu fie si asta adevarat
    ce a fost adevarat e ca
    -nostradamus a spus ca europa va fi abatuta de o criza puternica si asa este
    -el ar mai fi spus si despre un al 3 razboi mondial si sar putea sa si vina asaca dece sf lumii nar fi adevarat??

    RăspundețiȘtergere
  24. asta tot e o gluma ce incearca a scoate lumea din bine .Sa stiti ca toate astea lea scris unu ce isi esea din minti si toti lau crezut sii repeta cuvintele lui si luati si stati fara griji ca da schimbari poate sa fie dar nu sfirsitu lumii

    RăspundețiȘtergere
  25. Ce a scris nostradamus s-a implinit, itr-adevar, insa nu tot ce a prezis el.Acum, in Biblie sunt destule profetii si ele s-au implinit, in afara de cele conditionate, cale care tineau de alegerea omului.Daca unele din profetiile lui s-au implinit, iar altele nu, eu imi pun o intrebare:Cine i-a dat viziunile?
    Cand Dumnezeu a spus ceva , s-a implinit. Cand Diavolul spune ceva, nu este ceva de care sa fim siguri ca se va intampla pentru ca el nu stie viitorul ci doar il poate banui sau provoca.
    Il Evanghelia dupa Luca 21 ne este prezentata o istorie a sfarsitului insa relatarea se refera si la razboiul care a avut loc in Israel, dar si la timpul sfarsitului.
    si in mod normal ,inaite de venirea sfarsitului se va da o lege care va trebui tinuta de toti si cine nu o va tine va fi prigonit. O lege in contradictie cu voia lui Dumnezeu dar cine va rabda pana la sfarasit va fi mantuit

    RăspundețiȘtergere
  26. Cat de saracacios este un gand venit daor din logica... cat de usor este sa crezi in ce spun cartile.. in ce se relateaza la mana a doua...
    Cate secrete sunt in lume iar noi ne limitam la Biblie...
    Nu contrazic invataturile din Biblie, insa anumite lucruri o fac sa fie un pic exagerata, prin niste contradictii care pt multi credinciosi trec neobservate..
    In atatea paragrafe am intalnit sintagme de genul "mania Domnului" sau voia Domnului si tot felul de alte expresii care contrazic natura fiintei umane din capitolul Genezei.
    Daca stau acum sa argumentez totul , la sfarsit ar fi atatea lucruri inexplicabile, care conduc la un alt gand logic : faptul ca Dumnezeu nu ar exista.
    Insa o credinta in ceva sau cineva este intarita cu atat mai mult cu cat exista fapte care sa coincida cu eventuala implinire a acelui ceva/cineva. Biblia e plina de astfel de fapte..Insa .. nicio alta carte din aceleasi perioade in care s-au intamplat diverse fenomene supranaturale, nu vorbeste despre ceva similar (minuni etc)...
    Atatea sinoade ecumenice "neoficiale" nu au avut loc degeaba..
    Secretele de la Vatican ar intoarce lumea pe dos daca ar iesi la iveala...
    Dar legenda n-ar mai fi legenda..
    iar credinta n-ar mai fi credinta. Ar fi un simplu fapt incadrat in calendar si sarbatorit mai apoi.

    Cu toate astea, dintr-o perspectiva si cu o perceptie umana, putem deduce fara alte dubii ca existenta nu are origine si destinatie..
    Tot ce exista acum a existat si inainte si va continua sa exista la infinit.
    nu exista sfarsit. nu exista inceput.

    "Trecut si viitor e in sufletul meu ca padurea intr-un sambure de ghinda" - M. Eminescu

    atunci..unde suntem?


    Si din nou apare un sirag de intrebari- cheie la care vom raspunde ori prin ceea ce cunoastem - Stiinta ori prin ceea ce presupunem a fi o salvare - Credinta.

    Insa ambele variante provin dintr-o natura saracacioasa in raspunsuri absolute: natura umana...
    Nu avem mijloace care sa ne permita circulatia prin cunoastere, nici macar la cel mai superficial nivel posibil..
    deocamdata suntem cea mai nou aparuta combinatie de elemente chimice...asta mi se pare cea mai frumoasa minune...

    Iar personal, credinta mea vine din Nimic, cu toate ca si el da semnale sa nu fi existat vreodata...



    semnat,
    Cautatoarea de Stele

    RăspundețiȘtergere
  27. Cat de saracacios este un gand venit daor din logica... cat de usor este sa crezi in ce spun cartile.. in ce se relateaza la mana a doua...
    Cate secrete sunt in lume iar noi ne limitam la Biblie...
    Nu contrazic invataturile din Biblie, insa anumite lucruri o fac sa fie un pic exagerata, prin niste contradictii care pt multi credinciosi trec neobservate..
    In atatea paragrafe am intalnit sintagme de genul "mania Domnului" sau voia Domnului si tot felul de alte expresii care contrazic natura fiintei umane din capitolul Genezei.
    Daca stau acum sa argumentez totul , la sfarsit ar fi atatea lucruri inexplicabile, care conduc la un alt gand logic : faptul ca Dumnezeu nu ar exista.
    Insa o credinta in ceva sau cineva este intarita cu atat mai mult cu cat exista fapte care sa coincida cu eventuala implinire a acelui ceva/cineva. Biblia e plina de astfel de fapte..Insa .. nicio alta carte din aceleasi perioade in care s-au intamplat diverse fenomene supranaturale, nu vorbeste despre ceva similar (minuni etc)...
    Atatea sinoade ecumenice "neoficiale" nu au avut loc degeaba..
    Secretele de la Vatican ar intoarce lumea pe dos daca ar iesi la iveala...
    Dar legenda n-ar mai fi legenda..
    iar credinta n-ar mai fi credinta. Ar fi un simplu fapt incadrat in calendar si sarbatorit mai apoi.

    Cu toate astea, dintr-o perspectiva si cu o perceptie umana, putem deduce fara alte dubii ca existenta nu are origine si destinatie..
    Tot ce exista acum a existat si inainte si va continua sa exista la infinit.
    nu exista sfarsit. nu exista inceput.

    "Trecut si viitor e in sufletul meu ca padurea intr-un sambure de ghinda" - M. Eminescu

    atunci..unde suntem?


    Si din nou apare un sirag de intrebari- cheie la care vom raspunde ori prin ceea ce cunoastem - Stiinta ori prin ceea ce presupunem a fi o salvare - Credinta.

    Insa ambele variante provin dintr-o natura saracacioasa in raspunsuri absolute: natura umana...
    Nu avem mijloace care sa ne permita circulatia prin cunoastere, nici macar la cel mai superficial nivel posibil..
    deocamdata suntem cea mai nou aparuta combinatie de elemente chimice...asta mi se pare cea mai frumoasa minune...

    Iar personal, credinta mea vine din Nimic, cu toate ca si el da semnale sa nu fi existat vreodata...


    Semnat,
    Cautatoarea de Stele

    RăspundețiȘtergere
  28. Cine a scris Biblia?Cine a Inventat Biserica?Ah Biserica care a ucis mai multi oameni nevinovati ca Hitler.Femei Barbati si Copii arsi pe rug de vii considerati a fi vrajitori. Asta e religia in care credeti.Va e frica sa ganditi singuri

    RăspundețiȘtergere
  29. Cred intr-o forma net superioara noua. Si mai cred ca totul se intampla cu un motiv anume...Dar nu ma pot centra pe nici o religie cu reguli inventate de om....din pacate:)

    RăspundețiȘtergere