15 feb. 2009

Femeia

Aldous Huxley, in "Punct contrapunct",identifica prin intermediul personajelor sale, doua tipuri de femeie: "femeia garderob" si "un drac de femeie".
"Femeia garderob" e supusa, ascultatoare, draguta, iubeste neconditionat: "De la departare si teoretic, puritatea, bunatatea si spiritualitatea rafinata aratau admirabil. Dar la apropiere, si in contact direct, erau mai putin atragatoare(...)iar cand mai apartineau si cuiva care nu te atrage, atat devotamentul cat si admiratia magulitoare deveneau insuportabile."
Personajul care face clasificarea, mai spune:"Ce folos ca e draguta, daca trebuie sa strangi in brate un garderob dragut? Ce sens are, pentru numele lui Dumnezeu? Mie imi plac(...) altfel de femei, chiar daca sunt urate. Iubita mea e altfel(...)un drac de femeie..."
Asa ca barbatul din romanul nostru e hotarat ca "nu-i placea prea mult tipul de femeie garderob" si o prefera pe cea care are ceva "nebunesc si nerusinat", oricat de "diafana" era cealalta si oricat de "josnice si nedemne" sunt pornirile sexuale spre "dracul de femeie".
Concluzia: barbatii vor sa fie... si cu sufletul in rai...

Un comentariu:

  1. hai, draga ca unii barbatii sunt niste purcelusi(adica tot porci)insensibili la tot si la toate.

    RăspundețiȘtergere