20 feb. 2009

When you know

Numele Shawn Colvin nu imi spunea chiar nimic, asa ca am cautat putin pentru a afla ca este o cantareata si compozitoare din SUA. Este evident ca muzica ei folk se apropie de country, avand in vedere ca si locuieste in Austin, Texas.Nu stiam ca este castigatoarea a trei premii Grammy si ca avut si alte sase nominalizari.
Printre altele, a avut si aparii in filme dar a si realizat soundtrack-ul 'When you know' la filmul 'Serendipity'in care joaca John Cusack(imi place) si Kate Backinsale. Acest film, din 2001, este o comedie romantica...cam pe gustul meu, numai ca nu l-am vazut:). Din ce am inteles, se merge pe ideea de destin, mai ales de destin creat prin iubire .Pentru ca orice s-ar intampla, daca ti-e dat sa te indragostesti, oricat ai incerca sa negi sau sa fugi, sentimentele te vor chinui si te vor urmari cu o si mai mare inversunare.
Imi place chiar si semnificatia cuvantului'serendipity', un cuvant ce a fost votat ca fiind unul din zece cuvinte din limba engleza, cel mai greu de tradus. In limba romana s-ar traduce 'serendipitate'...oricum nu se compara cu soundul si bogatia de semnificatii din engleza...Semnificatia ar fi: efectul prin care cineva descopera accidental ceva cu noroc, din intamplare, in timp ce cauta cu totul altceva...Asa se intampla si cu dragostea, care apare nu se stie de unde, fara sa-ti dea de veste si fara sa stii de ce, in timp ce tu cautai...orice altceva.
When you know

When you know that you know who you love,you can-t deny it
Or go back, or give up, or pretend that you don't buy it.
When it's clear this time you've found the one, you'll never let him go
Cos you know and you know that you know.

When you feel in your skin, in your bones and the hollow
Of your heart, there's no way you can wait till tomorrow
When there isn't any doubt about it once you coe this close
Cos you know and you know that you know.

You can feel love's arround tou like the sky's round and blue
This is how love has found you, now you know what to do
When you know that you know who you need, you can't deny it
Or go back, or give up, or pretend that you don't buy it

When it's clear this time you've found the one, you'll never let him go
Cos you know and you know that you know...
And it's time you come in from the cold
Haaa....
And you know that you know.

Melodia provoaca pur si simplu, o stare de serendipity, fara sa mai pot spune prea multe pentru ca ea spune cam tot. Cand incerc sa comentez am senzatia ca formulez enunturi redundante...si ma opresc...
Totusi: cand esti sigur ca stii ce stii, ca te-ai indragostit, ca nu e urma de indoiala, pentru ca stii ...pur si simplu , fara sa te intrebi de ce...ar fi bine sa nu negi sau ... te prefaci ca nu intelegi, ca nu stii...
Daca l-ai gasit pe 'the one' si-ti este clar ca l-ai gasit pentru ca simti asta prin toti porii, se intelege ca stii...si stii ca stii ca te-ai indragostit, nu are sens sa negi pentru ca este la fel de evident cum e cerul albastru ce inconjoara pamantul...si ideal ar fi sa nu-l lasi sa plece. Astfel, daca stii ce stii, ori recunosti si iesi din umbra de raceala , ori te prefaci ca 'you don't buy it'.
Oricum:'you know, and you know that you know' si asta-i cel mai important...restul sunt aparente...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu